За нас и нашата история

Как започва всичко

В малкото градче на южния край на България, град Пещера, се появява гений с неограничен потенциал и страст към авиацията. Още като дете, Тодор Гивечев пита за пътеките на облаците и изучава всичко, което може да научи за самолетите. Това е началото на неговoтo невероятнo пътешествие в света на авиацията.

Историята

Началото

На шестнадесет години Тодор сътворява първия си самолет. В тази малка, но творческа работилница, той строи нещо по-голямо от едно превозно средство- той създава мечтата си, крилата му, които ще го носят към небето. Опитът от първия самолет го вдъхновява и той започва да строи още два самолета и един вертолет. Неговата страст расте, а с нея и неговите познания в аеродинамика и авиодвигатели.

Развитието

С течение на годините Тодор не само разширява своите познания, но и развива нови идеи и изобретения. Той изучава аеродинамичните процеси и авио двигатели, като намира начин да ги комбинира в нов вид циклонни системи. Тази технология се основава на аеродинамични процеси, допълнени от авио турбини. Това е революционна идея, която променя начина, по който се разбира и прилага аеродинамиката.

Отличията

С времето Тодор усъвършенства своята нова технология, която придобива много широко приложение в различни области. От 2019 до 2022 година той спечелва пет международни награди, признание за своя гениален труд. Неговата иновация намира отзвук във Франция, Турция, Абу Даби и в Дубай. Това е само началото на неговият успех.

Но гениалните идеи не се раждат само от вдъхновение, а и от нужда.

От Тодор Гивечев – неговата мотивация

„1990 получих силна алергия в следствие на замърсен въздух. Търсех на начин да реша проблема с домашният прах и опита ми с авиационни турби и аеродинамика ме доведоха до изобретяванео на иновативна технология за пречистване на въздуха. Първоначално създадох домашен филтър, който се оказа много ефективен, след това приложих технологията  в  прахосмукачка с воден филтър. Анализирайки, че при различни видове производствени процеси има най-различни видове замърсители на въздуха, тогава успях да приложа тази нова технология във филтър за улавяне на бактерии и вируси във фабрика за производство на антибиотици. С този първи опит в промишлеността успях да постигна ефективност на очистване на въздуха 99.96% от Бактерии и Вируси. В последствие успях да приложа тази технология в много различни фирми и производства с различни типове замърсители. Успях да разреша проблеми със замърсяването на въздуха на места където не съществуват други технически решения.“